• 2 dcl mléka
• 150 g hladké mouky
• 1 dcl vody
• 1 vejce
• 1 žloutek
• 1 lžíce oleje
• sůl
• na náplň: 250 g pečeného jehněčího masa + 1 šalotka + 1 stroužek česneku + sůl + pepř + mletá pálivá paprika + tymián + petrželka + 2 lžíce kečupu
• na obalení: 150 g strouhanky + 1 dcl mléka + 2 vejce + 80 g hladké mouky + sůl + olej
Mléko a vodu prošleháme s vejcem a žloutkem, přidáme mouku, mírně osolíme a vmícháme olej.
Těsto necháme 10 minut odpočinout.
Pak z něj usmažíme 10 palačinek.
Pečené maso umeleme, přidáme na oleji společně opečený česnek a šalotku, ochutíme solí a pepřem, přidáme kečup, mletou papriku, nasekanou petrželku a tymián.
Palačinky potřeme masovou směsí, srolujeme a překrojíme na poloviny.
Obalujeme nejprve v řidším těstíčku z mouky, mléka, vajec a soli, pak ve strouhance a necháme 5 minut odpočinout.
Pak zvolna smažíme v oleji do zlatova.