Kuchařské recepty pro každého

Smažené hrušky

Potřebujeme tyto suroviny:
2 hrušky
půl hrnku mléka
1 vejce
2 čajové lžičky cukru
1 lžička skořice
1 hrnek zakysané smetany
1 hrnek hladké mouky
olej na smažení
na ozdobení: vanilková zmrzlina + skořicový cukr + javorový sirup + lístky máty
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mléko, vejce, cukr, skořici a kysanou smetanu ušleháme, přidáme mouku a zamícháme.
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kolečka.
Kolečka namočíme do těsta a v rozpáleném oleji smažíme dozlatova.
Smažené hrušky podáváme s vanilkovou zmrzlinou se skořicovým cukrem, lehce zastříknuté javorovým sirupem a ozdobené lístky máty.
Smažené hrušky
Smažené hrušky