Kuchařské recepty pro každého

Smažená vaječná rýže

Potřebujeme tyto suroviny:
150 g dlouhozrnné rýže
3 vejce
4 jarní cibulky
125 g vařeného hrášku
2 stroužky česneku
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce sójové omáčky
špetka soli
zelená nať na ozdobu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rýži uvaříme ve vroucí vodě, až je téměř měkká, ale ještě ne hotová (10-12 minut).
Na mírném ohni usmažíme v našlehaná vejce.
Ve woku nebo hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme utřený česnek, cibulky a hrášek a smažíme 1-2 minuty.
Pak vsypeme rýži, přidáme vajíčka, sójovou omáčku, osolíme a důkladně promícháme.
Při podávání porce ozdobíme zelenou natí.
Smažená vaječná rýže
Smažená vaječná rýže