Kuchařské recepty pro každého

Smažená čekanka se selským bokem a bulgurem

Potřebujeme tyto suroviny:
3 čekankové puky
200 g selského boku
1 větší cibule
bulgur
sádlo
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Přiměřené množství bulguru připravíme podle návodu na obale nebo namočíme na 15-20 minut do horké vody.
Pak vodu slijeme.
Z čekanky odkrojíme tvrdší část, zbytek nakrájíme na tenké proužky a osmahneme na troše sádla.
Selský bok nakrájíme na drobné proužky, na pánvi necháme rozpustit, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dorůžova.
Stáhneme z ohně, přidáme bulgur a smaženou čekanku, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Smažená čekanka se selským bokem a bulgurem
Smažená čekanka se selským bokem a bulgurem