Kuchařské recepty pro každého

Slovenský pivní guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg vepřového masa
2 velké cibule
1 feferonka
1 brambora
2 kyselé okurky
1 lžíce vepřového sádla
mletá červená paprika
1 lžíce rajčatového protlaku
světlé pivo
zeleninový vývar
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kostky a spolu s nakrájenou cibulí opečeme na sádle.
Přidáme mletou červenou papriku, pepř a rajčatový protlak, zalijeme pivem a vývarem a vaříme.
Až je maso téměř měkké, přidáme feferonku a nastrouhaný brambor a dovaříme.
Uvařené maso z hrnce vyjmeme, omáčku přecedíme, přidáme do ní nastrouhanou kyselou okurku orestovanou na troše sádla a povaříme.
Nakonec vrátíme zpět kousky masa.
Slovenský pivní guláš podáváme s vařenými brambory nebo tmavým chlebem.
Slovenský pivní guláš
Slovenský pivní guláš