Kuchařské recepty pro každého

Slovácké laty

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g brambor
200 g hladké mouky
1 vejce
2 lžíce domácího sádla
špetka soli
150 g švestkových povidel
80 g mletého máku
3 lžíce moučkového cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a necháme je vychladnout.
Vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl a mouku a vypracujeme hladké těsto.
Z něho vytvarujeme váleček, nakrájíme jej na plátky a z nich tvarujeme kuličky, které rozválíme na tenké placky.
Ty pak opečeme z obou stran nasucho na rozpálené pánvi (jakmile se na placce tvoří puchýřky, je hotová).
Hotové placky potřeme nejprve rozpuštěným sádlem, potom povidly, posypeme je mákem smíchaným s moučkovým cukrem a zavineme jako palačinky.
Slovácké laty
Slovácké laty