Kuchařské recepty pro každého

Slezská pivní polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
100g rozinek
100g nakrájeného bílého chleba
500ml vody
30g cukru
1 polévková lžíce škrobové moučky
500ml světlého piva
skořice
mletá vanilka
2 žloutky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rozinky opereme, chléb nakrájíme na kostičky a s vodou a cukrem je dáme do hrnce.
Směs uvedeme do varu a necháme asi 5 minut vařit.
Škrobovou moučku rozmícháme s trochou piva a za stálého šlehání ji přilijeme do hrnce.
Nakonec přidáme skořici, vanilku, zbytek piva a vše krátce povaříme.
Trochu polévky dobře promícháme se žloutky.
Pak tuto žloutkovou směs nalijeme zpět do polévky.
Pivní polévku dochutíme, rozdělíme do 4 talířů a ihned podáváme.
Slezská pivní polévka