Kuchařské recepty pro každého

Slepičí polévka se šunkou a vejci

Potřebujeme tyto suroviny:
čtvrtka slepice
mrkev
celer
petržel
1 cibule
100 g šunky
2 vejce uvařená natvrdo
sůl
2 zrnka pepře
1 zrnko nového koření
kousek natě libečku
pažitka
1,25 l vody.
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěnou slepici vložíme do studené vody, osolíme, přidáme pepř, nové koření, libeček a na mírném ohni přivedeme k varu.
Pak teplotu ještě zmírníme a vaříme pod pokličkou, až slepice změkne.
Asi 20 minut před koncem varu přidáme zeleninu a cibuli.
Měkkou slepici vyjmeme, maso obereme z kostí, nakrájíme na nudličky, vývar procedíme, přidáme maso, šunku nakrájenou na nudličky, přivedeme k varu a odstavíme.
Na talíře vložíme půlku vejce, zalijeme polévkou, posypeme drobně nakrájenou pažitkou a podáváme.
Slepičí polévka se šunkou a vejci