Kuchařské recepty pro každého

Slepičí polévka s nudlemi

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g slepičího masa
50 g máčených černých hub
200 g vařených škrobových nudlí
3 vejce
1 pórek
100 g bílého zelí
1 l slepičího vývaru
1 lžíce dezertního vína
špetka soli
špetka Glutasolu
1 lžíce sádla
sekaná petrželová nať
hlávkový salát
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do čistého slepičího vývaru přidáme na kostičky nakrájené zelí a pórek, lehce povaříme a pěnu sebereme.
Potom přidáme předem namočené a dobře vyprané a nakrájené černé houby, rozšleháme vejce a pomalu je do vroucího vývaru nalijeme.
Do polévkové mísy dáme zvlášť uvařené a nasekané škrobové nudle.
Do polévky dáme ještě uvařené maso ze slepice nakrájené na kostičky a 1 lžíci sádla (aby se udělala takzvaná mastná oka) a posypeme nasekanou petrželovou natí a nakrájeným hlávkovým salátem.
Slepičí polévka s nudlemi