Kuchařské recepty pro každého

Slepičí polévka s jarními bylinkami

Potřebujeme tyto suroviny:
1 slepice (asi 1 kg)
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
2 l vody
kousek petrželové a celerové natě
2 stroužky česneku
sůl
celý černý pepř
bobkový list
nové koření
1–2 lžíce nasekaných jarních bylinek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Slepici očistíme a vložíme do hrnce s teplou vodou.
Osolíme (asi dvě lžičky), přidáme koření, česnek, přiklopíme a vaříme přibližně 30 minut.
Pak k vývaru přidáme i očištěnou zeleninu (vcelku) a vaříme dalších 20 minut.
Vyjmeme slepici i zeleninu a vývar přecedíme přes hustý cedník.
Slepici stáhneme z kůže a trochu masa nakrájeného na malé kousky vrátíme do polévky.
Stejně tak do ní vrátíme i část nakrájené zeleniny, polévku přivedeme k varu a zavaříme do ní třeba kapání.
Před podáváním posypeme jednotlivé porce nasekanými bylinkami.
Slepičí polévka s jarními bylinkami