Kuchařské recepty pro každého

Slepice na paprice

Potřebujeme tyto suroviny:
1 slepice
masový vývar
1 zakysaná smetana
1 cibule
mletá sladká paprika
hladká mouka
8 kuliček černého pepře
5 kuliče nového koření
2 bobkové listy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Slepici očistíme, omyjeme a dáme společně s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem vařit do osolené vroucí vody.
Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a na oleji zesklovatíme.
Pak ji zaprášíme sladkou paprikou, chvíli restujeme, podlijeme troškou vývaru a povaříme.
Mouku rozmícháme ve smetaně a přilijeme k cibulovému základu.
Vše rozvaříme do hladké omáčky.
Uvařenou slepici stáhneme z kůže, maso rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a podáváme s knedlíkem.
Slepice na paprice
Slepice na paprice