Kuchařské recepty pro každého

Slepice na kari

Potřebujeme tyto suroviny:
4 porce slepice
40 g másla
20 g oleje
1 malá cibule
1 jablko
20 g hladké mouky
1,5 dcl sladké smetany
vývar
sůl
kari koření
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Porce slepice osmažíme na oleji dozlatova v tlakovém hrnci a vyjmeme.
Do oleje přidáme máslo a nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou a osmažíme.
Pak přidáme osmažené maso a kari (půl až jednu lžičku - podle chuti), zalijeme 3 dcl vývaru a uzavřené dusíme asi hodinu.
Měkké maso vyjmeme, přidáme jemně nastrouhané jablko, krátce povaříme, přidáme smetanu, prohřejeme a omáčku procedíme.
Slepici na kari podáváme s houskovými knedlíky.
Slepice na kari
Slepice na kari