Kuchařské recepty pro každého

Slepice na hrášku

Potřebujeme tyto suroviny:
1 slepice
200 g sterilovaného hrášku
1 cibule
2,5 dcl slepičího vývaru
2,5 dcl smetany
1 lžíce oleje
sůl
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
na jíšku: 50 g másla + 50 g hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Dobře očištěnou slepici uvaříme v osolené vodě doměkka, pak vykostíme a maso nakrájíme na větší kousky.
Nadrobno nakrájenou cibuli mírně osmahneme na oleji.
Z másla a hladké mouky připravíme jíšku, rozředíme vývarem a povaříme (je-li vývaru málo, přidáme ještě trochu vývaru nebo vody).
Pak přidáme hrášek a osmaženou cibuli, ochutíme muškátovým oříškem a doplníme smetanou.
Nalijeme na slepičí maso a už jen prohřejeme (nevaříme).
Slepice na hrášku
Slepice na hrášku