Kuchařské recepty pro každého

Šlehačková roláda

Potřebujeme tyto suroviny:
6 vajec
6 lžic práškového cukru
půlka vanilkového cukru
špetka soli
šťáva z půlky citróna
na náplň:
250 ml šlehačkové smetany + 1 ztužovač do šlehačky + 1 lžíce práškového cukru + půlka vanilkového cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Bílky, špetku soli, vanilkový cukr a šťávu z citrónu vyšleháme do husta, přidáme práškový cukr a postupně žloutky.
Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v předehřáté troubě.
Upečené srolujeme i s papírem a necháme vychladnout.
Šlehačku vyšleháme se ztužovačem, do polohusté zamícháme vanilkový a práškový cukr a došľeháme do husta.
Natřeme na vychladlé těsto, srolujeme a necháme v chladu ztuhnout.
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda