Kuchařské recepty pro každého

Sleďový salát

Potřebujeme tyto suroviny:
350 g nasolených sleďových filetů
mléko
4 brambory uvařené ve slupce
1 šťavnaté zelené jablko
2 cibule
zakysaná smetana
majonéza
jogurt (celkem 300 ml)
čerstvý kopr
2 kyselé okurky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Sledě močíme 8 hodin ve vodě, vodu dvakrát vyměníme a na 2 poslední hodiny je namočíme do mléka.
Necháme okapat a nakrájíme na kostky.
Přidáme k nim oloupané brambory, nakrájené jablko, cibuli a okurky.
Promícháme a zalijeme připraveným dresinkem ze smetany, majonézy a jogurtu, můžeme přidat i trochu cukru.
Ozdobíme čerstvě nasekaným koprem.
Sleďový salát
Sleďový salát