Kuchařské recepty pro každého

Sladká rajčatová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
velký rajčatový protlak (nebo 1l rajčatového džusu)
voda
sůl
muškátový oříšek
2 lžíce cukru krystal
těstoviny
tvrdý sýr
1 lžíce kysané smetany
olej
hladká mouka
2 cibule
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji zpěníme dvě cibule a zaprášime je hladkou moukou.
Pak přilijeme protlak, osolíme a přivedeme k varu.
Až polévka přejde varem, přidáme trochu těstovin a uvaříme je do poloměkka.
Potom přidáme cukr a nastrouháme trošku muškátového oříšku.
Při podávání dáme na každou porci polévky kopeček kysané smetany a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
Sladká rajčatová polévka