• 2 kg škvarků
• 1 kg syrového vykostěného bůčku
• 12 vajec
• 500 g plnotučné hořčice
• 3 sklenice (0,7 litru) sterilovaného zeleninového leča
• 3 velké cibule
• 1 palička česneku
• 1 neslazené kondenzované mléko
• sůl
• 1 lžička pepře
• podle chuti 1-2 lžičky ostré papriky nebo chilli
Škvarky, syrové maso, zeleninové lečo, cibuli a česnek semeleme v mlýnku na maso.
Část škvarků můžeme jen překrájet na menší kousky, v pomazánce pak budou tvořit pěknou mozaiku.
Vše promícháme, přidáme vejce, hořčici, neslazené kondenzované mléko a koření.
Opět důkladně promícháme, aby vznikla hladká směs.
Osolíme podle chuti (asi 2 lžíce soli) a opět promícháme.
Toto množství pomazánky nám vystačí na naplnění asi 14 třídecilitrových zavařovacích sklenic.
Sklenice dáme do zavařovacího hrnce a sterilujeme 2 hodiny při mírném varu.
Poté je vyndáme, necháme zchladnout a uložíme na studeném místě.