Kuchařské recepty pro každého

Škvarková pomazánka

Potřebujeme tyto suroviny:
2 kg škvarků
1 kg syrového vykostěného bůčku
12 vajec
500 g plnotučné hořčice
3 sklenice (0,7 litru) sterilovaného zeleninového leča
3 velké cibule
1 palička česneku
1 neslazené kondenzované mléko
sůl
1 lžička pepře
podle chuti 1-2 lžičky ostré papriky nebo chilli
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Škvarky, syrové maso, zeleninové lečo, cibuli a česnek semeleme v mlýnku na maso.
Část škvarků můžeme jen překrájet na menší kousky, v pomazánce pak budou tvořit pěknou mozaiku.
Vše promícháme, přidáme vejce, hořčici, neslazené kondenzované mléko a koření.
Opět důkladně promícháme, aby vznikla hladká směs.
Osolíme podle chuti (asi 2 lžíce soli) a opět promícháme.
Toto množství pomazánky nám vystačí na naplnění asi 14 třídecilitrových zavařovacích sklenic.
Sklenice dáme do zavařovacího hrnce a sterilujeme 2 hodiny při mírném varu.
Poté je vyndáme, necháme zchladnout a uložíme na studeném místě.
Škvarková pomazánka
Škvarková pomazánka