Kuchařské recepty pro každého

Škvarková čokoládová srdíčka

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g hladké mouky
200 g umletých škvarků
1 vejce
120 g moučkového cukru
1 citron šťáva
100 g strouhané čokolády na vaření
marmeláda
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vejce, jemně umleté škvarky a cukr spolu vymícháme, přidáme mouku a celou nastrouhanou čokoládu, citrónovou šťávu i jemně strouhanou citrónovou kůrou a vypracujeme hladké pružné těsto.
Dáme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici odpočinout.
Na pomoučeném vále vyválíme těsto na šířku 3 mm a vykrajujeme z něj srdíčka, ta pokládeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C.
Vychladlá srdíčka slepujeme pikantní marmeládou, povrch ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou a necháme ztuhnout.
Pak necháme cukroví v chladu odležet.
Škvarková čokoládová srdíčka
Škvarková čokoládová srdíčka