Kuchařské recepty pro každého

Škubánky s mákem

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
sůl
250 g hrubé mouky
200 g sádla
150 g mletého máku
200 g cukru moučka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Oškrábané brambory opláchneme ve vlažné vodě, překrojíme v půli, zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř doměkka.
Vodu z brambor zpola scedíme, obrácenou vařečkou uděláme v bramborách několik otvorů, zasypeme hrubou moukou a pod poklicí necháme na mírném ohni vařit(pařit).
Pak brambory rozšťoucháme a rozmícháme, aby bylo těsto hladké.
Z takto připraveného těsta vykrajujeme noky lžící, kterou namáčíme v rozehřátém sádle, a klademe je na teplé talíře.
Jednotlivé porce posypeme mletým mákem, moučkovým cukrem a omastíme rozehřátým sádlem.
Škubánky s mákem
Škubánky s mákem