Kuchařské recepty pro každého

Škubánky (kocmouch)

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg brambor
150 g polohrubé mouky
10 g soli
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory oloupeme, zalijeme osolenou vroucí vodou a uvaříme je skoro do měkka.
Vodu scedíme do hrnku, brambory rozšťoucháme, upěchujeme a obrácenou vařečkou uděláme do nich otvory až ke dnu.
Do těchto otvorů nasypeme mouku a nalijeme na ni asi polovinu horké zcezené vody.
Nádobu přikryjeme a mouku necháme v bramborách dobře propařit.
Vodu, která se nevsákne, slijeme, těsto vařečkou dobře propracujeme, až je husté a zcela bez kousků.
Dle chuti osolíme.
Podáváme jako přílohu k masu nebo vařené či dušené zelenině.
Můžeme též podávat samotné posypané mákem a pocukrované.
Škubánky (kocmouch)
Škubánky (kocmouch)