Kuchařské recepty pro každého

Skotská vejce

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g mletého vepřového masa
5 vajec
1 lžíce vody
strouhanka
trocha mouky
1 lžička pikantní hořčice
sůl
pepř
čerstvá bazalka
čerstvá petrželka
olej na smažení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
4 vejce uvaříme natvrdo, oloupeme necháme vychladnout a pak obalíme v mouce.
K mletému masu přidáme bylinky, sůl, pepř a hořčici a promícháme.
Směs rozdělíme na 4 díly, do každého z nich "zabalíme" jedno uvařené vejce, celé to obalíme postupně v mouce, vejci rozšlehaném s vodou a ve strouhance a necháme 15 minut v chladu uležet.
Pak osmažíme ve velkém množství oleje dozlatova.
Skotská vejce podáváme teplá s rajskou omáčkou nebo s bramborovou kaší.
Skotská vejce
Skotská vejce