Kuchařské recepty pro každého

Skotská skopová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g předního skopového masa s kostí
50 g krupek
1 cibule
pórek
mrkev
celer
kedlubna
3 lžíce hrášku
sůl
pepř
petrželka
2 litry vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso zbavíme loje, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme pepř a vaříme.
Až je maso napůl měkké, přidáme krupky, rozmícháme a vaříme.
Až je maso téměř měkké, přidáme předem nakrájenou zeleninu a uvaříme vše do měkka.
Měkké maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky.
Polévku dochutíme a posypeme najemno nakrájenou petrželkou.
Skotská skopová polévka