Kuchařské recepty pro každého

Skotská pochoutka

Potřebujeme tyto suroviny:
4 dkg polohrubé mouky
1 vejce
125 ml mléka
1 lžíce oleje
sůl
tuk na smažení
máslo na vymazání
na krém: 2 žloutky + 125 ml smetany + vanilkový cukr + 5 dkg mandlí
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z vejce, mléka, oleje, soli a mouky vypracujeme zahoustlé těsto.
Přes cedník nebo struhadlo kapeme těsto do rozpáleného tuku.
Vzniklé "hrášky" osmažené dozlatova scedíme a vložíme do zapékací skleněné mísy vymazané máslem.
Ve smetaně rozmícháme žloutky, vanilkový cukr a ušleháme ve vodní lázni na hustý krém.
Polijeme jím smažené hrášky, posypeme nasekanými mandlemi a v troubě zapečeme.
Nakonec posypeme cukrem a podáváme.
Skotská pochoutka
Skotská pochoutka