Kuchařské recepty pro každého

Skotská beraní polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g předního beraního masa s kostí
50 g krup
1250 ml vody
100 g kořenové zeleniny
1 pórek
30 g sterilizovaného hrášku
sůl
pepř
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso s kostí nasekáme na menší kousky, vložíme do studené vody, opepříme, osolíme a uvaříme na mírném plameni do poloměkka.
Pak přidáme kroupy a uvaříme téměř doměkka.
Očištěnou kořenovou zeleninu a pórek nakrájíme, vložíme do hrnce a dovaříme.
Měkké maso vyndáme, vykostíme, nakrájíme na malé kostky a vložíme zpět do polévky, přidáme sterilizovaný hrášek, zahřejeme a dochutíme nadrobno nakrájenou petrželkou.
Skotská beraní polévka