Kuchařské recepty pro každého

Skořicoví šneci

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g polohrubé mouky
250 ml vlažného mléka
40 g droždí
3 lžičky cukru
3 skořicové cukry
100 g lískových jader
60 g rozehřátého másla
2 žloutky
1 celé vejce na potření
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z mléka a droždí uděláme kvásek.
Do mouky přidáme žloutky, rozehřáté máslo, cukr a kvásek, vše propracujeme v hladké těsto a necháme 30 až 40 minut kynout.
Náplň připravíme z nahrubo umletých lískových jader, skořicového cukru a 3 až 4 lžic rozehřátého másla (smícháme).
Až těsto vykyne, lehce jej propracujeme, rozválíme na 1 centimetr tlustý plát, potřeme náplní a stočíme jako závin.
Z těsta krájíme 3 centimetry silné plátky, které pokládáme na máslem vymazaný plech a necháme kynout dalších dvacet minut.
Nakonec skořicové šneky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova v předehřáté troubě.
Skořicoví šneci
Skořicoví šneci