Kuchařské recepty pro každého

Skořicové řezy

Potřebujeme tyto suroviny:
20 dkg polohrubé mouky
20 dkg cukru
1 dcl vody
1 dcl oleje
1 prášek do pečiva
4 vejce
na pudink: 1 l mléka + 2 sáčky pudinku s vanilkovou příchutí + cukr
3 zakysané smetany
3 skořicové cukry
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků a nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
Poté připravíme puding a horký opatrně nalijeme na syrové těsto a dáme péct.
Po upečení a vychladnutí na povrch rozetřeme zakysané smetany, zasypeme skořicovým cukrem a necháme rozležet v chladnu do druhého dne.
Skořicové řezy
Skořicové řezy