Kuchařské recepty pro každého

Skořicové čtverečky

Potřebujeme tyto suroviny:
1 a půl hrnku hladké mouky
1 hrnek moučkového cukru
3 dkg oloupaných a nastrouhaných mandlí
12,5 dkg másla
1 lžička mleté skořice
1 vejce
půl citrónu
rybízová marmeláda
půlka tabulky čokolády na vaření
lískový ořech
tuk na vymazání plechu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mouku promícháme s cukrem, mandlemi a skořicí, přidáme změklé nakrájené máslo, vejce, citrónovou kůru a šťávu z půlky citrónu, vypracujeme těsto a z něj vyválíme plát silný asi 4 mm.
Tvořítkem vykrajujeme čtvrtečky, dáme je na tukem vymazaný plech a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.
Vychladlé čtverečky slepíme zavařeninou a střed ozdobíme kapkou rozehřáté čokolády a oříškem.
Skořicové čtverečky
Skořicové čtverečky