Kuchařské recepty pro každého

Skopová kýta po anglicku

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g skopové kýty bez kosti
2 stroužky česneku
sůl
pepř
50 g sádla
20 g mouky
200 ml vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Skopovou kýtu očistíme, dutě vykostíme (vyšroubováním vnitřní kosti), opláchneme ve vlažné vodě a osušíme.
Maso potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet.
Pak takto připravenou kýtu opečeme zvolna po všech stranách v horkém sádle, dáme do mírně vyhřáté trouby a pečeme 15-20 minut (podle velikosti).
Upečené maso z tuku vyjmeme, tuk zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme, dobře provaříme a šťávu procedíme přes hustý cedník.
Skopová kýta po anglicku
Skopová kýta po anglicku