Kuchařské recepty pro každého

Skandinávská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g rybího filé
0,5 l plnotučného mléka
4 kuličky celého pepře
hladká mouka
muškátový květ
sůl
2 polévkové lžíce sterilovaného hrášku
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nerozmrazené filé vaříme v 3/4 litru slané vody s pepřem (čím méně vody, tím lépe).
Uvařenou rybu vyndáme, smícháme mouku s muškátovým květem, rozmícháme do hladka v mléce a přilijeme k vývaru.
Za stálého míchání přivedeme k varu a asi 2 až 3 minuty povaříme, přičemž dáváme pozor, aby se mléko nepřipálilo.
Pak vrátíme do polévky filé, přidáme hrášek a už jen velmi krátce povaříme.
Skandinávská polévka