Kuchařské recepty pro každého

Šípkový likér

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g šípků
150 g cukru
0,75 litru brandy
kůra z půlky citrónu
kůra z půlky pomeranče
4 hřebíčky
kousek skořicové kůry
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Šípky omyjeme, necháme okapat, odstraníme okvětí a stopku a rozpůlíme je.
Pak odstraníme jadérka, a ještě jednou šípky omyjeme a pak teprve smícháme s cukrem.
Citron a pomeranč velmi tence nakrájíme, dáme do sklenice, přidáme směs šípků s cukrem, hřebíčky, skořici, celou tuto směs přelijeme brandy, dobře uzavřeme a necháme na teplém místě (pokud možno i prosluněném) dva měsíce stát.
Pak šípkový likér přefiltrujeme přes jemné pláténko a necháme ještě asi tři týdny dozrát.
Šípkový likér
Šípkový likér