• 250 g uzeného masa nebo šunkového salámu
• 300 g eidamu
• 0,5 kg lístkového těsta
• mouka
• 2 syrová vejce
• 3 natvrdo uvařená vejce
• 2 tukové slané rohlíky
• mléko
• hořčice
• pepř
• sůl
• 2 lžíce sterilovaných hub
• petrželka
Těsto rozválíme jako na závin.
Uzené maso nadrobno rozsekáme, přidáme nakrájené v mléce rozmočené rohlíky, nahrubo rozstrouhaný sýr, na kostičky rozsekaná vařená vejce a promícháme s jedním syrovým vejcem.
Placku těsta potřeme hořčicí, rozetřeme na ni připravenou směs, posypeme houbami nebo okapaným houbovým salátem a petrželkou.
Stočíme a na vodou postříkaný plech upravíme závin do tvaru podkovy.
Potřeme druhým vejcem a pečeme v hodně vyhřáté troubě dozlatova.
Podávat můžeme jak teplé, tak i studené.