Kuchařské recepty pro každého

Silvestrovské podkovy

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g uzeného masa nebo šunkového salámu
300 g eidamu
0,5 kg lístkového těsta
mouka
2 syrová vejce
3 natvrdo uvařená vejce
2 tukové slané rohlíky
mléko
hořčice
pepř
sůl
2 lžíce sterilovaných hub
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Těsto rozválíme jako na závin.
Uzené maso nadrobno rozsekáme, přidáme nakrájené v mléce rozmočené rohlíky, nahrubo rozstrouhaný sýr, na kostičky rozsekaná vařená vejce a promícháme s jedním syrovým vejcem.
Placku těsta potřeme hořčicí, rozetřeme na ni připravenou směs, posypeme houbami nebo okapaným houbovým salátem a petrželkou.
Stočíme a na vodou postříkaný plech upravíme závin do tvaru podkovy.
Potřeme druhým vejcem a pečeme v hodně vyhřáté troubě dozlatova.
Podávat můžeme jak teplé, tak i studené.
Silvestrovské podkovy
Silvestrovské podkovy