Kuchařské recepty pro každého

Sikulský guláš na vojvodinský způsob

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g vepřového masa (plec)
1 kg kysaného zelí
100 ml oleje
100 ml zakysané smetany
2 cibule
sůl
pepř
1 lžička mleté papriky
1 bobkový list
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na polovině množství oleje.
V jiném hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí s bobkovým listem a asi 1 hodinu dusíme.
Pak přidáme maso a vše společně dusíme ještě 1 hodinu.
5 minut před ukončením dušení posypeme šťávu mletou paprikou a ochutíme solí a mletím pepřem.
Před podáváním vmícháme zakysanou smetanu.
Sikulský guláš na vojvodinský způsob podáváme s opečenými bramborami posypanými petrželkou.
Sikulský guláš na vojvodinský způsob
Sikulský guláš na vojvodinský způsob