Kuchařské recepty pro každého

Sicilská rajčatová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g vařeného kuřecího masa
100 g vařeného hovězího jazyku
100 g přelámaných a krátce povařených špaget
6 rajčat
1 cibule
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
několik lístků zelené petrželky
několik lístků máty peprné
50 g tapioky
1,5 litru kuřecího vývaru
sůl
mletý pepř
3 lžíce strouhaného parmezánu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zeleninu, rajčata, najemno nasekanou zelenou petrželku a mátu, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, zavaříme tapioku a 20 minut zvolna vaříme.
Potom přidáme nadrobno nakrájené kuřecí maso, nakrájený hovězí jazyk a špagety, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
Podáváme horké se strouhaným parmezánem.
Sicilská rajčatová polévka