Kuchařské recepty pro každého

Sibiřské pelmeně

Potřebujeme tyto suroviny:
0,25 kg mouky
1 žloutek
80 g másla
ocet
zelená petrželová nať
sůl
na náplň: 0,25 kg vařené šunky + 30 g másla + 50 g cibule
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z mouky, žloutku, vody a soli zpracujeme ne moc tuhé těsto a necháme odpočinout 1 – 2 hodiny.
Potom ho rozválíme natenko a okrouhlou formičkou vykrajujeme kolečka o velikosti dlaně.
Doprostřed kolečka dáme náplň (kterou připravíme tak, že nadrobno nasekanou šunku smícháme s máslem a s nasekanou cibulí), přikryjeme druhým kolečkem, okraje dobre stlačíme k sobě a ještě jednou vykrojíme okrouhlou formičkou.
Vaříme ve slané vode asi 10 minut, pak vyndáme, polejeme rozehřátým máslěm, pokapeme octem a posypeme nadrobno nakrájenou petrželovou natí.
Sibiřské pelmeně
Sibiřské pelmeně