Kuchařské recepty pro každého

Sevillská rybí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g sladkovodních ryb
cibule
rajče
50 g pórku
2 stroužky česneku
4 lžíce oleje
bobkový list
špetka citrónové kůry
špetka pomerančové kůry
špetka šafránu
sůl
1,5 l vody
200 g tvrdého sýra
makarony
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V hrnci rozpálíme olej, na něm osmahneme šafrán, nakrájenou cibuli, rajče, pórek a utřený česnek, přidáme pepř, sůl, rozdrobený bobkový list a nakrájenou rybu a vaříme 20 minut.
Pak vývar přecedíme a zavaříme do něj makarony.
Na talíře rozdělíme nastrouhaný sýr, zalijeme jej horkou polévkou a ihned podáváme.
Sevillská rybí polévka