Kuchařské recepty pro každého

Severská rybí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g ryb
2 mrkve
zelená celerová nať
4 hřebíčky
40 g tuku
40 g hladké mouky
0,2 l smetany
2 žloutky
1 bobkový list
sůl
celý černý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné, vykuchané a umyté ryby rozporcujeme a vložíme do studené osolené vody, přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, bobkový list, celerovou nať, pepř, hřebíčky a vaříme do měkka.
Měkké maso vyndáme.
Na tuku opražíme mouku, zalejeme trochou vývaru a vaříme 20 minut.
Potom přidáme zbytek procezeného vývaru, přimícháme smetanu, v které jsme rozšlehali žloutky, uvedeme do varu a odstavíme.
Při podávání maso zalejeme polévkou.
Severská rybí polévka