Kuchařské recepty pro každého

Selský vepřový guláš s křenem

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřového plecka
150 g vepřových ledvin
150 g vepřových jater
200 g cibule
75 g sádla
sůl
pepř
zázvor
kmín
majoránka
15 g mleté ​​papriky
2 stroužky česneku
50 g hladké mouky
0,5 l vody
100 g čerstvého křenu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso a orestujeme.
Potom zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trochu zázvoru, kmínu, majoránky a rozetřený česnek, promícháme a přikryté dusíme.
Až je maso poloměkké, přidáme nakrájené ledvinky a játra, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme a povaříme.
Šťávu přecedíme na maso.
Porce guláše ozdobíme čerstvě nastrouhaným křenem.
Selský vepřový guláš s křenem
Selský vepřový guláš s křenem