Kuchařské recepty pro každého

Selská pivní polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g uzeného bůčku
4 dcl světlého piva
100 g karotky
100 g celeru
100 g bílého zelí
100 g pórku
100 g žampionů
60 g tvrdého sýra
30 g másla
2 rohlíky
sůl
mletý pepř
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do hrnce vložíme na kostičky nakrájený bůček a zlehka osmahneme.
Pak přidáme veškerou nakrájenou zeleninu a žampiony, opět osmahneme, přidáme sůl, pepř, zalijeme menším množstvím vody a vaříme téměř doměkka.
Pak přilijeme pivo a povaříme.
Krutony připravíme tak, že rohlíky nakrájíme na řezy, na ně navršíme strouhaný sýr, pokapeme máslem a prudce zapečeme.
Do každé porce polévky přidáme najemno nakrájenou petrželku a krutony a můžeme podávat.
Selská pivní polévka