selska-hovezi-polevka
Selská hovězí polévka

Selská hovězí polévka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 1 kg hovězích kostí
• 0,5 kg hovězího masa
• 2 vejce
• 250 g mouky
• 1 cibule
• sůl
• pepř
• 1 citrón
• 1 lžíce rajčatového protlaku
• 2 lžíce oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kosti vložíme do studené vody, přidáme rajčatový protlak a přivedeme k varu.
Hovězí maso umeleme, smícháme s nakrájenou cibulí a dochutíme solí a pepřem.
Z mouky, vajec a vody vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme malé čtverce (cca 4x4 cm), které naplníme mletým masem a zavineme.
Rolky osmahneme na oleji, vložíme do vývaru a vaříme asi 15 minut.
Z 1 lžíce mouky a 2 lžic oleje připravíme jíšku, vmícháme ji do polévky a necháme přejít varem.
Hotovou polévku pokapeme citrónovou šťávou a podle chuti dosolíme.
Ihned podáváme.
zpět na seznam receptů