Kuchařské recepty pro každého

Sekaná s párkem

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g mletého masa
sůl
pepř
lžíce majoránky
2 vrchovaté lžíce Krenexu
3 vejce
1 - 2 rohlíky
mléko
strouhanka
hrst posekané zelené petrželky
2 nožičky párku
bílek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rohlíky pokrájíme na kostičky a zalijeme takovým množstvím mléka, aby se všechno vsáklo.
Do mísy dáme maso, celá vejce, rohlíky s mlékem, majoránku, Krenex, petrželku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Je-li hmota příliš řídká, zahustíme ji strouhankou.
Vytvarujeme šišku, do které zabalíme párky.
Uložíme na pekáč, povrch šišky potřeme bílkem, trochu podlijeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi hodinu při 200°C.
Podle potřeby podlijeme a občas přelijeme sekanou výpekem.
Jestli na povrchu rychle tmavne, přikryjeme poklicí nebo alobalem.
Sekaná s párkem
Sekaná s párkem