Kuchařské recepty pro každého

Sedlejovská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
250g brambor
1 šálek čerstvých hub (nejlépe lišek nebo hříbků)
1 cibule
0,5l mléka nebo podmáslí
2 lžíce hladké mouky
1 šlehačka
kmín
ocet
kopr
sůl
4 vejce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné pokrájené houby a na kostičky nakrájené brambory vložíme s celou oloupanou cibulí do osolené vody, okmínujene a uvaříme doměkka.
Cibuli opatrně vyjmeme, aby se nerozpadla, do polévky vlijeme mléko nebo podmáslí rozšlehané s hladkou moukou a povaříme.
Potom polévku zjemníme smetanou a přidáme jemně usekaný kopr a natvrdo uvařená vejce pokrájená na čtvrtky.
Hotovou polévku podle potřeby okyselíme octem.
Sedlejovská polévka