Kuchařské recepty pro každého

Šči III

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g libového masa bez kostí
1 3 l vody
1 cibule
kousek mrkve
400 g hlávkového zelí
kousek petržele
40 g sádla
česnek
2 rajčata
kopr
2 zrnka pepře
bobkový list
sůl
1 dl smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Opláchnuté vepřové maso vložíme do vlažné vody, přidáme sůl, přivedeme do varu a dále vaříme mírným varem doměkka.
Maso vyjmeme a pokrájíme na kostičky.
Cibuli pokrájíme na půlkolečka, zpěníme na sádle, přidáme ostatní zeleninu pokrájenou na kousky, osmažíme, vložíme do vývaru současně s kořením a pokrájeným česnekem a vaříme, až zelenina změkne.
Přidáme maso, pokrájená rajčata a smetanu, polévku dobře prohřejme a při podání posypeme drobně pokrájeným koprem.
Šči III