Kuchařské recepty pro každého

Šči II

Potřebujeme tyto suroviny:
1 pórek
1 petržel
1 mrkev
1 bobkový list
2 snítky kopru
1 cibule
250 g zelí
2 rajčata
750 ml vývaru
150 g vařeného hovězího masa
10 g máslo
hladká mouka
půlka celeru
mletý černý pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme také na plátky a zelí nakrájíme na čtverečky.
Vývar přivedeme k varu.
Nakrájenou mrkev, celer, cibuli a pórek vložíme do vařícího vývaru.
Přidáme koření a pod pokličkou vaříme na malém plaménku asi 10 minut.
Potom vývar procedíme, přidáme zelí, rajčata a vaříme asi 5 minut.
Ruskou polévku Šči zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a ještě krátce povaříme.
Vařené hovězí maso nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky.
Ruskou polévku Šči povaříme ještě 2 minuty, přisolíme a posypeme drobně nakrájeným koprem nebo petrželkou.y.
Šči II