Kuchařské recepty pro každého

Scampi po rybářsku

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g scampi
250 g rajčat
20 g cibule
3 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
40 g strouhanky
0,2 l bílého vína
polévkové koření
1 lžíce sekané petrželky
sůl
pepř
citrónová šťáva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nasekáme nadrobno, osmahneme na oleji, přidáme utřený česnek a petrželovou nať.
Pak přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, strouhanku a polévkové koření a dusíme.
Pak přidáme 0,5 l vody a dobře povaříme.
Scampi narovnáme do kastrolu, zalijeme touto omáčkou, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 30 minut.
Během vaření podléváme bílým vínem, nakonec osolíme, opepříme, okyselíme citrónovou šťávou a ozdobíme sekanou petrželkou.
Scampi po rybářsku
Scampi po rybářsku