Kuchařské recepty pro každého

Savojská polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
1,1 l vývaru
500 ml mléka
200 g bílé ředkve
200 g brambor
150 g mrkve
150 g celeru
1 cibule
200 g pórku
60 g másla
sůl
mletý černý pepř
půl francouzské bagety
80 g tučného sýra (madeland
ementál)
petrželka na ozdobu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno.
Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli.
Pak přisypeme zbylou zeleninu a společně vše orestujeme.
Přilijeme osolený vývar a zeleninu uvaříme téměř doměkka.
Pak přidáme mléko, sůl, pepř a dovaříme doměkka.
Bagetu nakrájenou na plátky rozložíme na plech, poklademe kousky sýra a zapečeme v troubě.
Podáváme s krutony se sýrem a zdobíme petrželkou.
Savojská polévka