Kuchařské recepty pro každého

Sarma

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg mletého vepřového masa
0,5 kg mletého hovězího masa
2 housky
200 ml mléka
2 vejce
1 kg kysaného zelí
4 zakysané smetany
2 malé rajčatové protlaky
sůl
pepř
12 zelných listů
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mleté vepřové a hovězí maso smícháme, přidáme namočené housky a vejce a řádně promícháme.
Dochutíme solí a pepřem.
Spařené zelné listy naklepeme a naplníme masovou směsí.
Do vymazaného pekáče dáme vrstvu kysaného zelí, na ni poklademe plněné zelné listy a znovu dáme vrstvu kysaného zelí.
Zalijeme zakysanou smetanou rozmíchanou s rajčatovým protlakem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut.
Sarma
Sarma