• 220 g polohrubé mouky
• 2 vejce
• 170 ml mléka
• 100 g cukru krupice
• 2 lžičky prášku do pečiva
• 125 g másla
• 2 lžíce kakaa
• 100 g hořké čokolády
• malé jahody
• bílá čokoláda na ozdobení
V míse smícháme postupně mouku s práškem do pečiva, mléko s rozpuštěným máslem a vajíčka a pak vmícháme cukr s kakaem.
Do hotového těsta vmícháme nadrobno nasekanou čokoládu.
Těstem naplníme vymazané formičky na minimuffiny ze tří čtvrtin, upečeme při 180°C a necháme vychladnout.
Pak dáme na muffiny po jedné jahodě.
Rozehřejeme bílou čokoládu a pomocí cukrářského sáčku jí uděláme proužek okolo jahody a ještě dáme trochu na špičku jahody.
Pracujeme rychle, aby nám čokoláda neztuhla.