Kuchařské recepty pro každého

Santova čepička

Potřebujeme tyto suroviny:
220 g polohrubé mouky
2 vejce
170 ml mléka
100 g cukru krupice
2 lžičky prášku do pečiva
125 g másla
2 lžíce kakaa
100 g hořké čokolády
malé jahody
bílá čokoláda na ozdobení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V míse smícháme postupně mouku s práškem do pečiva, mléko s rozpuštěným máslem a vajíčka a pak vmícháme cukr s kakaem.
Do hotového těsta vmícháme nadrobno nasekanou čokoládu.
Těstem naplníme vymazané formičky na minimuffiny ze tří čtvrtin, upečeme při 180°C a necháme vychladnout.
Pak dáme na muffiny po jedné jahodě.
Rozehřejeme bílou čokoládu a pomocí cukrářského sáčku jí uděláme proužek okolo jahody a ještě dáme trochu na špičku jahody.
Pracujeme rychle, aby nám čokoláda neztuhla.
Santova čepička
Santova čepička