• 200 g bílých fazolí
• 500 g fazolových lusků
• 1 malá cibule
• 200 g ovčího sýra
• 2 velká rajčata
• 5 lžic olivového oleje
• 3 lžíce bílého vinného octa
• sůl
• pepř
• snítka rozmarýnu
• trocha čerstvé šalvěje
Fazole dáme do vody, přivedeme k varu, zmírníme oheň, přidáme šalvěj, 1 lžíci olivového oleje, sůl a pepř a vaříme 20 minut.
Zelené fazolky očistíme a uvaříme je v mírně osolené vodě s rozmarýnem (asi 20 minut).
Uvařené lusky i bílou fazoli scedíme a necháme dobře okapat.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nakrájíme na kostičky.
Rajčata omyjeme a pokrájíme na osminky.
Fazole, zelené fazolky a ovčí sýr upravíme na talíře.
Smícháme bílý vinný ocet, zbylý olivový olej, sůl a pepř, salát tím pokapeme a 5 minut necháme odležet.