Kuchařské recepty pro každého

Salát ze pstruha

Potřebujeme tyto suroviny:
1 malý pstruh
4 lžíce oleje
1 sklenka bílého vína
1 cibule
1 jablko
5 lžic sterilovaného hrášku
100 g majolky
4 lžíce šlehačky
citrónová šťáva
1 citrón
1 hlávkový salát
1 natvrdo vařené vejce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
Přidáme očištěného a osoleného pstruha, opečeme jej, zalijeme vínem a podusíme doměkka.
Měkké maso vykostíme, nakrájíme a necháme vychladnout.
Hlávkový salát nakrájíme na nudličky, jablko na kostičky, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme okapaný hrášek, majolku, šlehačku a vypečenou šťávu ze pstruha.
Nakonec přidáme nakrájené maso a dobře promícháme.
Podle chuti přisolíme.
Salát podáváme vychlazený, ozdobený nadrobno nasekaným vejcem a kolečkem citrónu.
Salát ze pstruha
Salát ze pstruha