Kuchařské recepty pro každého

Salát z polníčku se slaninou a toastem

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g polníčku
200 g anglické slaniny
1 lžíce oleje
2 lžíce jemného vinného octa
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
špetka cukru
3 lžíce ořechového oleje
2 plátky toastového chleba
1 lžíce másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Slaninu nakrájíme na jemné nudličky, rozškvaříme na rozehřátém oleji a vyjmeme z pánve.
Výpek rozředíme vinným octem, slijeme do misky, přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř, cukr a 2 lžíce vody a zamícháme.
Pak zašleháme ořechový olej.
Toastový chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozehřátém másle.
Polníček očistíme, několikrát omyjeme v míse s vodou, vyjmeme, osušíme, pak zalijeme zálivkou a posypeme slaninovými nudličkami a opečeným toastovým chlebem a podáváme.
Salát z polníčku se slaninou a toastem
Salát z polníčku se slaninou a toastem